Το όραμα μας

Ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης, που αντιπροσωπεύει τις πιο καινοτόμες, τελευταίας τεχνολογίας «πράσινες» πρακτικές.

Πέρα από τα όρια, πέρα από την καινοτομία, πέρα από τη βιωσιμότητα και έτοιμο να σας υποδεχθεί στα τέλη του 2023!

Το εμβληματικό ορόσημο της πόλης του Πειραιά υψώνεται στα 88 μέτρα, προσφέροντας απέραντη θέα. Ορίζοντες πέρα ​​από οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε…

Το πρώτο “πράσινο” πολυώροφο κτήριο της Ελλάδας θα πιστοποιηθεί ως πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού, που ενσωματώνει τις καλύτερες περιβαλλοντικές μεθόδους

Περισσότερα

Το κτήριο

Το ανακαινισμένο κτήριο των 34.600 τ.μ. και 22 ορόφων, υψώνεται 88 μέτρα πάνω από τη θάλασσα προσφέροντας πανοραμική θέα.

Ο Πύργος του Πειραιά θα φιλοξενήσει το πρώτο «πράσινο» concept λιανικής και f&b στην Ελλάδα και τους πιο πολυτελείς χώρους γραφείων.

Απολαύστε την εκπληκτική θέα και την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα από το ευρύχωρο γραφείο σας ή την ασύγκριτη βεράντα του 3ου ορόφου.

Ο επιβλητικός Πύργος του Πειραιά ξεχωρίζει κατά μήκος της αθηναϊκής ριβιέρας.

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και το εμπορικό τμήμα της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Η ιστορία

Ο Πύργος του Πειραιά ήταν το πιο φιλόδοξο κατασκευαστικό έργο στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970.

Το 1968, ο Δήμαρχος Πειραιά, Α. Σκυλίτσης, κατεδάφισε την ιστορική παλιά αγορά του Πειραιά και παραχώρησε την έκταση για να γίνει ο Πύργος του Πειραιά.

Στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης, χτίστηκε το 1972 με τη φιλοδοξία να γίνει ορόσημο σε ένα λιμάνι που εκείνη την εποχή άλλαζε ραγδαία και εξελισσόταν σε διεθνή κόμβο για τη ναυτιλία και τις μεταφορές.

Ο σκελετός του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 1974, κάποια καταστήματα και γραφεία λειτούργησαν, ωστόσο αργότερα το έργο εγκαταλείφθηκε και ο Πύργος παρέμεινε ημιτελής και άδειος έως το 2020. Στις 6 Ιουλίου του 2020, η κοινοπραξία των DIMAND, EBRD και PRODEA Investments υπογράφει με το Δήμο Πειραιά 99ετή σύμβαση παραχώρησης και ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής του.

Κατεδάφιση της παλιάς αγοράς του Πειραιά και παραχώρηση της έκτασης για την ανέγερση του Πύργου του Πειραιά.

1968

Έναρξη της κατασκευής του Πύργου, ο οποίος ωστόσο εγκαταλείπεται μετά το 1982.

1972

Η κοινοπραξία των DIMAND, EBRD και PRODEA Investments υπογράφει με το Δήμο Πειραιά 99ετή σύμβαση παραχώρησης του Πύργου.

2020

Ο Πύργος του Πειραιά ανοίγει του πύλες του προσφέροντας σύγχρονος χώρους γραφείων, καταστημάτων και F&B.

2023

Η ισχύς εν τη ενώσει…

Η Piraeus Tower Α.Ε., αποτελεί κοινό επενδυτικό φορέα της Cante Holdings Ltd (όμιλος DIMAND και EBRD) και της PRODEA Investments.

Η DIMAND είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτηρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate και αποτελώντας πρότυπο διεθνώς. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, καθώς και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Έχει αναπτύξει το 43% των πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα με LEED BD+C (Leadership in Energy & Environmental Design). Μεταξύ αυτών βρίσκονται το Karela Office Park, το πρώτο “πράσινο” πιστοποιημένο με LEED Gold κτήριο της χώρας, το Moxy Athens City, το πρώτο LEED Gold ξενοδοχείο και η AGEMAR – έδρα του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση – το πρώτο κτήριο γραφείων που έλαβε την ανώτατη πιστοποίηση Platinum. Άλλα έργα της DIMAND είναι το Kaizen Campus, το Syggrou Office Complex, η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και του ΜΙΝΙΟΝ.

Η εταιρεία έχει διακριθεί ως LEED® Proven Provider™ από το Green Building Certification Institute στο οποίο είναι και silver μέλος. Είναι μέλος του GRESB, αλλά και Credentialed Project Developer και Credentialed Quality Assurance Provider του Investor Confidence Project (ICP) Europe, ενώ συγκαταλέγεται στην ηγετική ομάδα των “The Most Sustainable Companies in Greece”.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι ένα Διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1991 .

Ως πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, η EBRD χρησιμοποιεί τις επενδύσεις ως ένα εργαλείο για την ανάπτυξη οικονομιών αγοράς. Έχοντας αρχικά εστιάσει τις δραστηριότητές της σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, σύντομα επεκτάθηκε για να υποστηρίξει στόχους ανάπτυξης σε περισσότερες από 30 χώρες, από την Κεντρική Ευρώπη μέχρι την Κεντρική Ασία. Με λειτουργία παρόμοια με αυτήν άλλων αναπτυξιακών τραπεζών, η EBRD έχει μέλη από όλο τον κόσμο (Βόρειο Αμερική, Αφρική, Ασία και Αυστραλία), με τις ΗΠΑ ως το μεγαλύτερο μέτοχό της. Ωστόσο η δανειοδότηση γίνεται μόνον σε περιφερειακή βάση, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Με έδρα στο Λονδίνο, η EBRD είναι ιδιοκτησία 69 χωρών και δύο οργανισμών της ΕΕ – 69η χώρα είναι η Ινδία από τον Ιούλιο του 2018. Παρά το δημόσιο χαρακτήρα των μετόχων της, η τράπεζα επενδύει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, μαζί με εμπορικούς συνεργάτες.

Η PRODEA Investments είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με ενεργητικό άνω των €3 δις, ο όμιλος της PRODEA δραστηριοποιείται σε επενδύσεις σε ακίνητα και διοικείται από στελέχη με σημαντική εμπειρία στην εξεύρεση επενδυτικών ευκαιριών, υλοποίηση επενδύσεων και δημιουργία αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της PRODEA Investments αποτελείται από πάνω από 380 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα, αλλά επίσης επεκτείνεται γρήγορα και στον τομέα των εμπορικών αποθηκών και τον ξενοδοχειακό τομέα. Με πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου της να βρίσκεται σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και επιλεκτικά σε άλλες βασικές αγορές Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η PRODEA Investments διαθέτει υψηλής ποιότητας και απόδοσης, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακροχρόνιες μισθώσεις και ισχυρή βάση μισθωτών.

Διαχείριση Έργου: DIMAND, Επενδυτές: DIMAND, EBRD, PRODEA INVESTMENTS, Γενικός Μελετητής: BETAPLAN, Μελέτη Όψης – Χώρων Κοινής Χρήσης: PILA STUDIO, Μελέτη Χώρων Εμπορικής Χρήσης: ASPA KST, Γενική Εργολαβία Αποπεράτωσης: ΤΕΡΝΑ, Ενίσχυση Φ.Ο.: ΕΧΙΝΟΣ, Στατική Μελέτη: DENCO, Η/Μ Μελέτη: INSTA CONSULTING ENGINEERS, Μηχανικός Όψης: ECKERSLEY O’ CALLAGHAN, Γεωτεχνική Μελέτη / Αντιστήριξη: Χ. ΛΑΜΑΡΗΣ, Τοπογραφική Μελέτη / Αποτύπωση: AKSM, Μελέτη Φωτισμού: DANILOF, Ακουστική Μελέτη: Technology & Acoustics, Σύμβουλος LEED: DCARBON, Commissioning: VPC

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και το εμπορικό τμήμα της εταιρείας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα

Συμπληρώστε τα πεδία και ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας

Το απόρρητό σας είναι σημαντικό για εμάς, επομένως θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία μόνο για να σας βοηθήσουμε με την αναζήτηση του ακινήτου σας. Θα θέλαμε να σας στέλνουμε περιστασιακές ενημερώσεις για ακίνητα, εκδηλώσεις και νέα από την Piraeus Tower SA. Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή. Πολιτική απορρήτου και Όροι και προϋποθέσεις.